2010. április 9., péntek

gyerek fogyókúra



Ez a kifejezés furcsán hangzik, ugye? A gyerekeknek tulajdonképen nem szabad fogyókúrázniuk, hiszen fejlődőszervezetről van szó. Amelytől nem szabad megvonni a tápanyagokat, sőt inkább kiemelten, jó minőségű élelmiszerekkel kell őket ellátni. De akkor, hogyan segítsünk azoknak a gyerekeknek, akik túlsúllyal küzdenek? Először is azokat az élelmiszereket kell kiiktatni a mindennapjaikból amik károsak:

Chips, cukros,-szénsavas üdítők, fehér kenyér, pizza, tészták, zsíros húsok, korlátlan édesség fogyasztás.
Beszélgessünk velük, mert a legtöbb dundi gyermeket bántja és foglalkoztatja a külseje, ha nem is mutatja ki.
Mondjuk el nekik mi az egészséges táplálkozás, a gyerekek nagyon fogékonyak a jóra. Az Ő elhízásukért bizony mi felnőttek vagyunk felelősek.
Mutassunk nekik jó példát, ne azzal jutalmazzuk őket, hogy elvisszük egy gyorsétterembe.
Otthon tegyünk ki gyümölcs tálat, vagy ha egészben nem eszik a gyümölcsöt akkor készítsünk gyümölcssalátát. Ez biztosan beválik.
A szendvicsek mellé is szeleteljünk zöldséget, nálunk a kígyóuborka és a jégsaláta nagyon bevált. Minden gyereknek más ízlik, kísérletezzünk, biztosan megtaláljuk a kedvencüket.

3 megjegyzés:

  1. én gyerek vagyok 40 kilós 11 éves nagyon nehéz fogyozni leguttobb 46 kg.voltam. de nagyon nehéz szia

    VálaszTörlés
  2. az én fiam 65kg-os és 10éves.nem beteg,mégsem tud fogyni.asztmás és a mozgás sem az erőssége,biciklizünk,udvaron focizunk többet.6 után nem eszünk,ilyesmik.elég nehéz neki mert van tesója 8 hónapos,ő is szereti a hasát(joghurtok,babapiskóták,néha rudi,stb.)nincs valami ötletetek?

    VálaszTörlés
  3. például ha a kicsi eszik pl csokit este akkor a nagyfiunak adjatok détás csokit . Nem feltétlen kell az orra alá dugni hogy az nem olyan.De jól fog neki esni ha látja hogy ő sem csak zöldségen élhet

    VálaszTörlés