2010. április 8., csütörtök

Hízókúra



Fogpiszkáló alkatú, vézna, sovány, nádszálvékony, csont és bőr. Többnyire így szokták jellemezni azokat a személyeket, akikre ráférne néhány plusz kiló. Azt a kijelentést, hogy „jaj de szép sovány vagy" valószínűleg kevesen hallották. Ellenben a teltebb idomokkal rendelkezők esetében, a legtöbben elismerően nyilatkoznak a figyelemfelkeltő domborulatokról.
A leghizlalóbb élelmiszerek a következők: lisztet tartalmazó ételek, kenyér és péksütemények, a sült és főtt tésztaféleségek, az olajos magok, olaj, dió, mandula, aszalt gyümölcsök, szilva, szőlő, banán, mák, cukorból készült édességek, csokoládé, tejszín, tejföl, vaj, zsíros sajt és zsíros felvágottak, füstölt kolbász, tepertő, zsíros marha- és sertéshős, bőrös kacsa- és libahús, kövér sonka, de a sor vég nélkül folytatható.

A hizlaló ételféleségeknek se szeri, se száma, íme néhány a bőséges felhozatalból: töltött káposzta tejföllel, zsíros húsból készült fasírt, füstölt kolbász, gulyásleves, sajtos rakott krumpli, rántott hús, majonézzel kevert ételek, szalonnás rántotta, rizses húsféleségek, gyorsétteremi ételek, libamáj, tésztaféleségek, nudli és szilvás gombóc, torta, parfé, csokoládékrém, tejszínes fagylalt stb.

A hízókúrának vannak bizonyos feltételei, melyeket a sikeres súlygyarapodás érdekében mindenképpen be kell tartani. Ezek éppen azok a szabályok, melyeket egy fogyókúrázónak el kell kerülnie, vagyis:

Tartsunk pót-vacsorát közvetlenül lefekvés előtt. A menü lehet bármilyen édesség vagy süteményféleség, tejszínhabos kakaó, túrókrém cukorral és tejszínnel stb.

Napközben és Tv-nézés közben is bármit nassolhatunk, amit megkívánunk: süteményt, csokoládét, diót, mogyorót stb.

Végül ne feledjük, hogy a lényeg ebben az esetben is a rendszeresség, vagyis naponta legalább öt alkalommal kell étkezni, mindig azonos időben.

1 fontos érv mindenkinek miért ne legyen örökké a fogyókúra rabja:
-a ducibb emberek sokkal boldogabbak(kép)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése